2021-08-11 12:59:44• hírek • Bede Emőke

Nem jött be a trükk, a határőrök azonnal kiszúrták a csalást

Kedden, 12 óra körül érkezett meg a petei határátkelőhöz egy 32 éves, ukrán állampolgárságú férfi, aki egy Mercedes Sprinter típusú, lengyel rendszámokkal ellátott haszongépjárművet vezetett.

A határrendészet munkatársai az okmányok ellenőrzése mellett kiegészítő átvizsgálást is tartottak, így csakhamar szemet szúrt nekik, hogy a szélvédő alatt látható alvázszámmal bizony koránt sincs minden rendben. A nyomok egyértelműen arra utaltak, hogy valaki megpróbálta eltávolítani, majd újrafesteni az egyedi azonosítót. A trükk azonban nem jött be, hiszen az egyenruhások így is könnyedén kiderítették, hogy a járművet az olasz hatóság már keresi.


A kb. 93 ezer lej értékű teherautót a határrendészet lefoglalta, az ügyben pedig orgazdaság címszóval nyomozást indítottak.



Pakisztáni bevándorlót fogtak Halmiban


Augusztus 10-én a határrendészek Halmi bejáratánál, az 1C jelzésű úton egy gyalogosan közlekedő külföldi állampolgárra lettek figyelmesek. A férfit a hatóság szatmári székhelyére kísérték, hol kiderült róla, hogy egy 21 éves, pakisztáni fiatalember, kinek célállomása Szlovákia lett volna. Az ügyben illegális határátlépés címszóval kezdeményeztek nyomozást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: